Waarom Polishen?

Het simpele antwoord is: om de lak weer gaaf te krijgen. Het kan zijn voor je eigen genot, of om de waarde van je auto iets op te krikken voor de verkoop. Bij het polijsten van een auto is het mogelijk om kleine krasjes en doffe plekken weg te halen. In essentie haal je een heel dun laagje van de lak weg, zodat een mooie, frisse laag weer tevoorschijn komt. 

Waarom Waxen?

Omdat een goede waxbeurt je noeste arbeid complimenteert. Door een auto in de wax te zetten, breng je een beschermende laag aan. De extra laag beschermt de lak bijvoorbeeld tegen de zon. Nog een reden is dat de auto nog harder glimt na de polijstbeurt. Ook is het schoonmaken simpeler omdat vuil zich slechter hecht aan de lak. Als je de waxlaag goed bijhoudt, is het vaak een kwestie van eventjes afspuiten. De kleinste krasjes (die er na het polijsten nog zitten) zul je opvullen met de wax, waardoor je ze minder ziet. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een keramische coating of een glascoating, omdat dit een betere bescherming biedt en langer blijft zitten.

Waarom Clayen?

  1. Je lak wordt vies, en dit vuil gaat zich hechten aan het oppervlak van de lak. Dit zorgt ervoor dat ander vuil meer “pieken en dalen” heeft om in vast te komen te zitten. Tevens houdt het ook vocht vast wanneer het nat wordt, ook chemisch vocht. Hoe langer deze stoffen met je lak in contact zijn, hoe meer je lak hieronder gaat lijden en hoe sneller het weer een goede poetsbeurt nodig heeft.

  2. Beschermende producten zoals autowas, sealants en vooral coatings zijn ontworpen om zich te hechten aan je lak. Niet aan vuil. Dit betekent dat het minder goed presteert wanneer het zich probeert te hechten aan iets dat geen lak is. Daarnaast kan vuil loskomen, wat ervoor zorgt dat de ondergrond instabiel wordt. Net zoals een goede verflaag, hebben beschermende producten een goede fundering nodig. Kleien helpt hierbij.

  3. ​Tijdens het wassen van je auto wrijf je over de lak. Ondanks dat je nog zo hard je best doet om topproducten te gebruiken, blijf je altijd een klein beetje risico lopen. Ook tijdens het afdrogen van je auto wrijf je weer over de lak. Wanneer er een vuil-deeltje loskomt, sleep je dit mee over de lak en dit maakt krassen (ook swirls of waskrassen genoemd). Je auto kleien verwijdert dit vuil en zorgt dat je veilig je auto kunt wassen en drogen.

  4. ​Na het kleien van je auto is de lak lekker glad, schoon en klaar voor een nieuw beschermend product zoals autowax of een sealant. Omdat het oppervlak van je lak geen viezigheid meer bevat, heeft nieuw vuil ook minder om zich aan te hechten of om in verstrikt te raken. Tijdens het wassen van je auto zal vuil dan ook gemakkelijker verwijderd worden. Makkelijker beter resultaat. Wie wil dat nou niet?

  5. Vuil op je lak zorgt voor een doffe look. Daarnaast zal je lak ook een klein beetje oxidatie hebben opgelopen in de afgelopen weken/maanden. Omdat klei een piepklein laagje van je lak wrijft, verwijder je ook de oxidatie uit je lak. Het verwijderen van vuil herstelt een stuk van de glans, maar de verwijderde oxidatie vergroot dit effect nog meer. Alleen van kleien wordt jouw auto al een stuk glanzender.

Tel:+32488035367

Rijksweg 549 Maasmechelen 3630

© 2020 by  YEO.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Google Places Icon